Placinta cu mere de post (2)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Oct 2012 | 24808 vizualizari

 

Am gasit de curand aceasta reteta, care este minunata, are foile fragede, nici nu zici ca-i de post, asa ca v-o recomand cu incredere.
Sursa http://www.laurasava.ro/2011/04/13/prajitura-cu-mere/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet margarina
  • sare
  • 1 praf de copt
  • 150 ml apa calduta
  • pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara dupa gust
  • cateva linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere de post (2):

Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta.

Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ).

Dam aluatul la frigider 30 de minute, invelit in folie alimentara.

Intre timp pregatim merele: le dam pe razatoare, dupa care le punem intr-o oala impreuna cu zaharul si scortisoara si le lasam pana scade tot sucul.

Dupa cele 30 de minute de stat la frigider, scoatem aluatul si il impartim in 2 parti egale.

Se intinde prima foaie pe masa de lucru data cu faina, iar cu ajutorul sucitorului o mutam in tava, punem 2-3 linguri de gris deasupra, peste care turnam merele calite si punem cealalta foaie, pe care o intepam cu furculita din loc in loc.

Dam la cuptorul preincalzit 30 - 35 de minute, la foc potrivit.

Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se taie, asta daca mai aveti rabdare :D eu una niciodata nu rezist sa nu gust placintele cat sunt fierbinti :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de post (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sim0na 1

03.10.2012, 21:48

Delicioasa!!!!!

adry88 1

04.10.2012, 10:47

super

RuxyRux 1

04.10.2012, 19:19

Buna tare! Are Laura Sava niste prajituri...de vorbesti singur! Super ti-a iesit!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci